hai readers sume . saye tuan blog ni. org pnggil sye YUYU,kdg2 YUM, kdg2 YU. xkesah nak pnggil pe pon. tinggal kat TELUK INTAN , PERAK. skrg ngah study ijazah sarjana muda kejuruteraan awam di UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA , BATU PAHAT, JOHOR. Bekas student SEMAJA, CONVENT, SKTB, n TADIKA KEMAS KG. BANJAR. ingat saye x?? tunggu pe lg??
so sile le klik button JOIN THIS SITE n ikot arahan seterusnye yee n sile add saye di fb..hehe..thank you..^_^
hai korang . . . ni ak nak share sikit pasal LOKCIN . taw ke mende tuh?? menurut sumber y leh dipercayai , bende ni bnyak kat perlis n kelantan kat area2 y dekat dgn sempadan Thailand . ala..y sosej n seangkatan dengannye y dicucuk gune lidi tu...kat pasar malam banyak bende ni. hargenye antare rm1-rm1.50. ade y sampai rm2. selalunye org goreng atau bakor. sosej ni ade bnyak jenis. antarenye . . daging , ayam , pulut , tomyam , blackpaper , cheese, . ade y bentuk petak y petak tu nmenye SPONGEBOB . n banyak lagilah sebenanye. kalau tgk kat kulit sosej ni . .(kan kulit sosej wat dari usus). kulit sosej ni agak tebal berbanding sosej2 biase mcm ayamas n seangkatan dgnnye . daging sosej nye plak agak mampat. pastu mende lokcin ni agak laris di pasaran. malas nak cakap panjang2 . . . klik je le link bawah ni untuk maklumat lebih lanjut.
No comments:
Post a Comment